| |
وب : | |
پیام : | |
2+2=: | |
(Refresh) |
آمار
وب سایت:
بازدید دیروز : 9
بازدید هفته : 57
بازدید ماه : 31
بازدید کل : 837640
تعداد مطالب : 864
تعداد نظرات : 4
تعداد آنلاین : 1
Template By: LoxBlog.Com
تهاجم فرهنگی
جی پی اس موتور
جی پی اس مخفی خودرو
تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان دانلود و آدرس kaktoos62.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.
سرطان پستان در مردان بیماری خیلی نادری است. این امر احتمالا مربوط به میزان کمتر بافت پستانی و نیز این واقعیت است که مردان مقادیر کمتری از هورمون هایی همچون استروژن راکه مشخص شده ایجاد سرطان پستان در زنان را تحت تاثیر قرار می دهد ، تولید می کنند. بهر حال از هر 100 مورد سرطان سینه تنها یک مورد آن در مردان مشاهده می شود و درمیان یک میلیون مرد تنها 10 نفر دچار این بیماری می شوند.
چه مردانی مستعد این بیماری هستند؟
برای مردان زیر 35 سال سن ابتلا به سرطان پستان بسیار ناد ر است اما احتمال آن با بالا رفتن سن افزایش می یابد. گفته می شودکه مردان آفریقایی – آمریکایی بیش از مردان سفید پوست در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند. در واقع در برخی مناطق آفریقا سرطان پستان در مردان شایع تر است. بیشترین موارد ابتلا به این بیماری در مردانی دیده می شود که تحت درمان با استروژن قرار گرفته، یا در معرض اشعه بوده اند دچار بزرگی غیر طبیعی پستان (ژنيکوماستیا) شده اند. افراد مبتلا به یک بیماری ژنتیکی نادر بنام سندرم کلاین فلتر که یکی از نشانه های بیماری شان ژنيکوماستیا می باشد بویژه مستعد به سرطان پستان هستند.
چرا مردان به سرطان پستان دچار می شوند؟
بطور کلی مردان مانند زنان پستان ندارند امادارای مقدار کمی بافت پستانی هستند. در واقع پستان های یک مرد مشابه با پستان یک دختر پیش از بلوغ بوده و دارای چند مجرا ست که توسط بافت پستان و بافت های دیگراحاطه شده اند. در دختران این بافت در پاسخ به هورمون های زنانه رشد می کند اما درمردان که چنین مقادیری از هورمون های زنانه را ترشح نمی کنند رشد این بافت متوقف میشود. اما بهر حال در مردان هم بافت پستانی محسوب می شود و احتمال سرطانی شدن آن وجود دارد. در حقیقت مردان نیز به همان نوع از سرطان های پستان که در زنان وجود دارد ، مبتلا می شوند.
سرطان پستان در مردان چقدر جدي است؟
پزشکان گمان می کردند سرطان پستان در مردان جدی تر از آن در زنان است اما اکنون بنظر می رسد پیامدهای آن در هر دو جنس مشابه است. مشکل عمده این است که سرطان پستان در مردان اغلب دیرتر تشخیص داده می شود و همانطور که گفته شد یکی از دلائل آن این است که مردان کمتر به وجود ناهنجاری در این ناحیه مشکوک می شوند. بعلاوه بافت کوچک پستانی در آنها خیلی نامحسوس است و این مسئله تشخیص زود هنگام سرطان را دشوار می سازد و لذا منجر به گسترش سریع تومور می شود بطوریکه همه بافت را فرا می گیرد.
نشانه هاي سرطان پستان در مردان
نشانه های این بیماری در مردان مشابه علائم دیده شده در زنان است. اکثر سرطان های پستان در مردان زمانی تشخیص داده می شوند که فرد وجود یک توده راروی قفسه سینه یا فرورفتگی نوک سینه به طرف داخل را احساس می کند. اما برخلاف زنان مردان زمانی به پزشک مراجعه می کنند که نشانه ها پیشرفت کرده و اغلب خونریزی از نوک سینه و ناهنجاری ها در پوست ناحیه سرطانی بوجود آمده است. در بسیاری از این مردان در این حالت سرطان به غدد لنفاوی گسترش یافته است. بهر حال شایعترین علامت، وجود توده سفت بدون درد در محل بافت پستان است.
تشخيص سرطان پستان در مردان
همان تکنیک های مورداستفاده برای تشخیص بیماری درزنان شامل معاینه با دست ، ماموگرافی، سونوگرافی و بیوپسی در مردان نیز بکار میروند. اکثر مردان فکر نمی کنند دچار سرطان سینه شوند و تشخیص این بیماری معمولا موجب حیرت آنها می شود. خطرات مربوط به سرطان پستان در مردان به میزان قابل توجهی با خطرات این بیماری در زنان متفاوت است. برای زنان فاکتورهای عمده شامل تاریخچه خانوادگی ، قرار گرفتن در معرض هورمون ها درطول زندگی ، و سن در مراحل بیولوژیک متفاوت مانند اولین دوره قاعدگی ، زایمان ویائسگی است. گرچه بسیاری از تومورها در مردان هورمونی هستند (و پس از جراحی بامسدود کننده های هورمونی مانند تاموکسی فن ، تحت درمان قرار می گیرند.
این بیماری بیشتر مردان بالاتر از 65 سال را درگیر می کند و در میان مردان جوان بسیار نادر است. با توجه به میزان پایین سرطان پستان در مردان قاعدتاً بررسی توسط خود فرد از نظر وجود توده بنظر کافی است و نیازی به غربالگری نیست زیرا تشخیص توده درقفسه سینه مردان بسیار آسان است.
مردانی که دارای فرزند هستند بویژه اگر دختردارند با توجه به احتمال وجود زمینه ژنتیکی، باید مشاوره ژنتیک انجام دهند.
درمان
همان چهار درمان سرطان در زنان شامل جراحی ،پرتودرمانی ، شیمی درمانی ، هورمون درمانی برای مردان نیز تجویز می شود. جراحی در مردان بیشتر به صورت ماستکتومی انجام می شود. بیوبسی غده لنفاوی نگهبان جهت بررسی غدد لنفاوی زیر بغل و کاهش خطر بروز ورم لنفاوی توصیه می شود. نیاز به رادیو تراپی مشابه زنان و در مواردی است که شانس بروز عود موضعی زیاد است با توجه به اینکه 80% بیماران مذکر دارای گیرنده های هورمونی می باشند درمان هورمونی خصوصاً با تاموکسیفین توصیه می شود و شیمی درمانی در مورد کسانی انجام می شود که گیرنده های هورمونی آنها منفی بوده یا سایز تومور بزرگ و غدد لنفاوی متعدد درگیر می باشند.
نظرات شما عزیزان: